Компанијата е основана на 20 април 1987 во Феризај  / Урошевац, Косово. Како основач на компанијата "Бибај"  е Г-дин Екрем Хасени, и покрај многу тешкотии и притисок од комунизмот во поранешна Југославија тој сепак апочна со продажба на земјоделството механика и земјоделски гуми.

Во 2004 година е основана  филијала на Бибај ДОО  во Скопје, Македонија, и во 2007 година во Литија, Словенија.

Во 2006 година Бибај е приватизирана фабриката за леб и силос во Урошевац, Косово, кој има капацитет од 13.000 тони во силоси и 3400производство на  леб / Час.

 

Мисија и визија

Задоволување на потребите на клиентите, проширување на пазарот, задоволни вработени и зголемување на вредностите на компанијата.

 

Дистрибуција


Гуми (автомобили и комерцијални возила)
Генерален дистрибутер за Kumho гуми, Nexen Кореја, Фулда, Goodyear,
Trayal Србија, маршал, Treeea и Fullrun.

 

Земјоделски гуми
Дистрибуција на speedways Индија, Trayal Србија, Seha ООД Турција, OTR Гуми Кина.

 

Моторни и индустриски масла
OLMA Словенија, FAM нафта на Србија

Филтри
FRAD Филтри на Србија


Батерии
Црн коњ Србија и Akubat Словенија Froma 2009 Сомбор базирани на производителот Farmakom MB отворено производство на батерии за нашиот сопствен бренд Black Eagle.